NASA відстежує кілометрову скелю в космосі, яка може вбити мільйони людей, якщо почне швидко наближатися до Землі, передає Express.

Американське космічне агентство NASA підтвердило, що астероїд, досить великий, щоб викликати глобальне руйнування, якщо він вдарить, підійде на небезпечно близьку відстань до нашої планеті в суботу, 15 лютого.

Автоматизовані системи спостереження NASA звертають увагу на потенційно катастрофічний астероїд, що отримав назву 2002 PZ39, який, за оцінками, має розміри близько 3280 футів (один кілометр) в діаметрі. Колосальна космічна скеля в даний час мчить через космос зі швидкістю понад 35 500 миль в годину (57 240 км / год).

Гігантський астероїд максимально наблизиться до Землі
Гігантський астероїд максимально наблизиться до Землі

При такому розкладі НАСА заявило, що астероїд зробить "зближення" з Землею до полудня в суботу, 15 лютого. Згідно космічному агентству, будь такий великий камінь може вбити незліченні мільйони при ударі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Руйнівний потенціал таких астероїдів був описаний у доповіді Білого дому за 2018 рік про так званих навколоземних об'єктів або ОСБ. Національна стратегія та план дій щодо забезпечення готовності до навколоземних об'єктів попереджають, що астероїди довжиною до 3200 футів (1 км) можуть викликати ланцюжок руйнівних природних катаклізмів. У звіті говориться:

"Об'єкти, близькі та перевищують один кілометр, можуть нанести шкоду в глобальному масштабі. Вони можуть викликати землетрусу, цунамі та інші вторинні дії, які поширюються далеко за межі області безпосереднього впливу. Вважається, що астероїд шириною 10 кілометрів викликав вимирання динозаврів, коли він ударив півострів Юкатан близько 65 мільйонів років тому."

падіння астероїду
падіння астероїду

Очікується, що 15 лютого Asteroid 2002 PZ39 наблизиться до планети близько 11:05 за Гринвічем (6:05 за Київським часом).

Ґрунтуючись на своїх спостереженнях за траєкторією породи, НАСА оцінює розміри астероїда десь між 1443 і 3248 футами (від 440 до 990 м) в діаметрі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, NASA виявило астероїд, який мчить прямо до Землі.

Як повідомляв Знай. ua, Сонце заговорило з землянами на незвичайному мовою.

Також Знай. ua писав, що кліматичне зброю або звичайний астероїд.