У Німеччині Конституційний суд легалізував асистоване самогубство за професійною допомогою. Але це не евтаназія, яка дозволена в Бельгії, Швейцарії, Нідерландах та низці інших країн. У цьому випадку лікарям дозволили консультувати людей з приводу вимушеного самогубства з-за тяжкої хвороби, а також вони зможуть виписувати їм смертельні ліки, але не вводити їх. Про це, повідомляє Deutsche Welle.

Варто відзначити, що такий відхід з життя в Німеччині був під забороною з 2015 року. Тоді німецьким парламентом був прийнятий закон, який заборонив лікарям, спеціалізованим організаціям на комерційній основі сприяти важкохворим людям за своїм рішенням йти з життя. Цей закон передбачав покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Однак таке рішення Бундестагу було розкритиковане невиліковно хворими людьми, лікарями і профільними організаціями.

Ілюстративне Фото, Getty Images
Ілюстративне Фото, Getty Images

Німцям, які хотіли добровільно піти з життя доводилося їздити за кордон робити евтаназію або вдавалися до допомоги родичів. Тепер суд визнав закон таким, що не відповідає Конституції. Він вирішив, що особисті права людини включають в себе право на смерть за власним бажанням – у тому числі право вчинити суїцид або вдатися до допомоги третьої сторони для відходу з життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 11-річна дівчинка написала есе про неприпустимість насильства, але життя зіграло злий жарт.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про "Слуги народу" хочуть впровадити евтаназію в Україні.

Також портал "Знай.ua" писав про зірка "Гаррі Поттера" заговорила про евтаназію.