Канадський фотограф Ульрік Коллетт зробив надзвичайно цікавий проект: він фотографував родини, щоб потім співставити частини обличчя родичів, демонструючи владу генів над зовнішністю.

Дідусі та онуки, тітки та їхні племінники, батьки і діти через банальну “компіляцію” фотокарток постають однією людиною.

Фото Ulric Collette
Фото Ulric Collette

Не секрет, що саме гени формують зовнішній вигляд людини. Гени містять памёять не про одне покоління і визначають, як виглядатимуть майбутні покоління. Тому ідея проекту та його результат не несуть революційною ідеї, лише ілюструють давно відому істину: яблуко від яблуні недалеко падає.

Фото Ulric Collette
Фото Ulric Collette

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото Ulric Collette
Фото Ulric Collette

Існує поняття домінантних генів, які мають надзвичайно високий шанс оприявитись у наступних поколіннях. Найтиповішим прикладом є темний колір очей. Члени однієї родини часто мають навіть дуже схожі відбитки пальців, а вони, як відомо, унікальні у кожної людини.

Фото Ulric Collette
Фото Ulric Collette

Разом із тим, оскільки люди сьогодні не поєднують свою крову з представниками своєї ж родини, як це було в давнину, виникає генне різноманіття, що ускладнює пряму констатацію того, що конкретна майбутня дитина матиме ті чи інші ознаки.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше генетики розповіли, як алкоголь викликає залежність.

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики знайшли гени, які штовхають людей на небезпечні вчинки.

Також "Знай.ua" писав, вчені нарешті знайшли сенс життя людини: вся справа у генах.