Англійські астрономи знайшли зірку у формі гігантського сніговика. Він є більш масивним, ніж Сонця при тому, що в діаметрі становить лише 2/3 діаметра Землі.

Дослідники прийшли до висновку, що унікальна зірка могла сформуватися в результаті злиття двох "білих карликів", тобто зірок, які часто вибухають і перетворюються в наднові.

Доктор Марк Голландс з Уорікського університету вважає, що це відкриття допоможе вченим краще зрозуміти, як відбувається цей процес.

Зірка-сніговик, Фото: University of Warwick
Зірка-сніговик, Фото: University of Warwick

Він вважає, що ця зірка нещодавно ймовірно не змогла вибухнути як наднова. Також дослідник зазначив, що "білих карликів" з такою масою існує не так вже багато.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Вивчення даного сніговика може пролити світло на шляху термоядерного самознищення.

"Білий карлик" – це зірка, в яку в кінці свого життя перетворюються об'єкти, схожі на Сонце. Це відбувається, коли їх ядерне паливо вичерпується.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, астрономи вперше побачили вибух чорної дірки розміром з 15 Молочних Шляхів.

Як повідомляв Знай. ua, астрономи розкрили таємницю зірки Чумацького шляху.

Також Знай. ua писав, що яким було гігантське виверження і де воно відбулося.