Дослідники з Австралійського національного університету склали 7 сценаріїв впливу китайського коронавіруса COVID-19 на світову економіку. Про це повідомляє Business Insider.

Коронавірус, фото ілюстративне // Getty Images
Коронавірус, фото ілюстративне // Getty Images

Так, 4 з 7 розглянутих сценаріїв досліджують вплив поширення коронавіруса за межами Китаю. У 7 сценарії розглядається глобальний вплив, при якому помірна пандемія відбувається щорічно протягом невизначеного періоду часу.

"Але навіть в моделі низької серйозності - або в найкращому сценарії з семи, які, як зазначається в документі, не були остаточними, дослідники АНУ оцінюють втрату глобального ВВП в розмірі 2,4 трлн. дол. США, з передбачуваним кількістю загиблих в 15 млн. чоловік. Вони змоделювали свої оцінки за прикладом пандемії грипу в Гонконгу, від спалаху якої в 1968-1969 роках загинуло близько 1 мільйона осіб", - повідомляється в публікації.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

В моделі високого ступеня тяжкості, змодельованої після пандемії іспанського грипу, через який в період з 1918 по 1920 роки у світі загинуло приблизно 17-50 мільйонів чоловік, глобальні втрати ВВП можуть досягати 9 трлн. доларів США. По цій моделі число загиблих перевищує 68 мільйонів.

Дослідження китайських вчених показало, що близько 80% випадків COVID-19 є легкими, і експерти вважають, що про багатьох випадках легкого захворювання не повідомлялося, так як люди не звертаються до лікаря або в лікарні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в ЄС скликали екстрене засідання через коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", домашні тварини не можуть передавати нову коронавирусную інфекцію.

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавіруса.