У Мережу просочилася ексклюзивна інформація про те, як уряд Китаю чинив тиск на співробітників Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з вимогою в десятки разів зменшити інформацію про кількість жертв смертельного коронавіруса COVID-19.

Чоловік на відео, що не побажав відкривати своє обличчя і представився Ларсом сказав, що не може більше мовчати.

За словами Ларса, він вже більше семи років працює у ВООЗ. Запис відео був зроблеий з епіцентру епідеміологічної катастрофи — китайського міста Ухань.

“Я втомився мовчати, і хочу відкрити очі людям на той хаос, що стався в Китаї”, — сказав Ларс.

28 листопада група швидкого реагування ВООЗ прибула в провінцію Хубей. Першочерговим завданням було з'ясувати, чи була спалах ГРЗ новим видом вірусу, або це звичайний грип. Новизна і небезпека вірусу підтвердилася. Друге завдання полягало в тому, щоб розрахувати, чи відбувається пандемією і як скоро вірус може перекинутися на сусідні країни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Через 4 дні було констатовано 200 випадків захворювання коронавірусом. 1 грудня кількість інфікованих збільшилася вдвічі. І за один тиждень загальне число заражених склало 9854 людини. 7 грудня надійшла інформація з лікарні міста Ухань, що від вірусу померло 780 осіб.

Ця інформація мала бути відправлена в офіс ВООЗ в Швейцарії. Проте влада Китаю зробили суворе тиск на організацію, змусивши применшити інформацію в 10 разів.

Також портал Знай.uа писав, у Британії шукають добровольців, які за гроші будуть готові заразитися коронавірусом, щоб допомогти знайти вакцину від нової хвороби.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Італії через карантин люди спустошили полиці супермаркетів

Раніше Знай.ua повідомляв, що коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути