Ізраїльтянин повернув у Національний парк міста Давида вкрадений 15 років тому снаряд для катапульти. Вік артефакту оцінюється у дві тисячі років. Як пояснив чоловік, він захотів очистити совість, тому що кінець світу близький через пандемію коронавірусу у світі.

Повернути древній артефакт музею чоловік вирішив анонімно. Він передав ядро розміром з кулю для боулінгу посереднику, який і розповів історію 15-літної давнини. Виявилося, що 15 років тому двоє юнаків гуляли по парку і побачили там камені для балісти — стародавньої зброї, яка дозволяла метати каміння. Один з хлопців не втримався і вирішив забрати один камінь собі.

Ізраїль, скріншот: YouTube
Ізраїль, скріншот: YouTube

Археолог Ювал Барух зазначає, що вкрадені камені використовувалися, швидше за все, у битвах між мешканцями Єрусалиму і бійцями римського легіону в 70 році нашої ери, року, коли Єрусалим був зруйнований. Посередник, якому передали артефакт до музею розповів, що той хлопчик виріс, завів сім'ю, але протягом багатьох років цей камінь був тягарем на його серці. Він знайшов його, коли робив прибирання до Великодня і вирішив повернути національному парку.

Що цікаво, ізраїльтянин зрозумів, що настав час очистити совість разом з почуттям прийдешнього апокаліпсису, викликаним пандемією коронавірусу. В результаті він попросив посередника допомогти йому повернути камінь в Управління стародавностей Ізраїлю.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Ізраїль, скріншот: YouTube
Ізраїль, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пес-Ейнштейн підкорив світ суперздібностями, що під силу найрозумнішій тварині. Власник запевняє, що усьому собака по імені Віскі навчилася самостійно.

Як повідомляв Знай.ua, браконьєри вбили останніх у світі білих жирафів — маму і дитинча. У Кенії браконьєри вбили унікальних білих жирафів, тепер у світі залишився лише один представник цих незвичайних тварин. Товариство дикої природи Кенії розслідує інцидент, браконьєрів наразі не знайшли.

Також Знай.ua писав, як на Хелловін — прикордонники переодяглися в горил, аби одурити настирливих тварин. Мавпи вибираються з джунглів і буквально атакують місцевих жителів.