У світі продовжує зріти паніка через коронавірусну інфекцію covid-19, держави закривають кордони, вводять карантин, місцеві влади запроваджують обмеження на пересування для громадян. Однак російським представникам духовенства на це просто начхати. Так званий персонал Високо-Петровського монастиря Москви вирішив щовечора обходити свою обитель хресним ходом з молебним співом про позбавлення від коронавірусу. Перший такий хід пройшов 18 березня ввечері.

Про це стало відомо завдяки повідомленню намісника обителі ігумена Петра в мережі Instagram.

Хресний хід в Москві проти коронавірусу, Instagram
Хресний хід в Москві проти коронавірусу, Instagram

За словами ігумена Патра, ченці пройшли по тротуарах навколо монастиря з Влахернської іконою Богоматері, дотримуючись при цьому безпечної дистанції. Вони молитимуться про допомогу всім нужденним. Ось такака хода виходить.

"Традиція здійснення хресних ходів у дні тих чи інших лих утвердилася в церковній традиції ще у Візантії. Духовенство та вірні обходили будинки, вулиці, монастирі й навіть цілі населені пункти, закликаючи Господа і святих про допомогу. Сьогодні всі ми потребуємо допомоги згори, тому братія нашого монастиря одностайно вирішила посилити молитву", — пише в мережі ігумен.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Це питання на особистому контролі", - Зеленський заговорив про виселення студентів з гуртожитків.

Як повідомляв Знай.uа де ви візьмете фахівців? Комаровський пояснив, чому безглуздо купувати апарати для вентиляції легень.

Знай.uа писав, нова статистика коронавірусу завела медиків у глухий кут – хвороба веде себе по-іншому в різних країнах.