Хірург з лікарні Бергамо в Італії повідомила про критичну ситуацію в госпіталях через пандемію коронавірусу Covid-19 в інтерв'ю Corriere Della Sera.

Фахівець зізналася, що в лікарнях катастрофічно не вистачає необхідних коштів для допомоги пацієнтам. У лікарів зовсім немає інструментів для надання допомоги всім зараженим, є тільки засоби захисту.

"У пацієнта відбувається зупинка дихання, ти робиш йому масаж серця – звичайно, адже ти як лікар не можеш залишити його вмирати, – він дивиться на тебе", - розповіла хірург.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

За її словами, перед поверненням додому їй доводиться попереджати чоловіка, щоб він тримав дітей подалі.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Одягаю маску, але все одно тримаюся подалі від дітей", - поділилася лікар.

Жінка також зазначила, що змушена носити коротку зачіску, щоб знизити ймовірність попадання вірусу в будинок. Крім того, вапі спілкуються з рідними померлих пацієнтів, які навіть не можуть з ними попрощатися.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Хірург поскаржилася на брак місць в госпіталях. Виявилося, що деяких хворих коронавірусом доводиться розміщувати у ванних кімнатах, інших оглядають прямо в машинах швидкої допомоги.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Італія випередила Китай і стала першою країною в світі по смертності від Covid-19. За останню добу там померло 3475 осіб і заразилися 41 035.

Як повідомляв портал Знай.uа, експеримент врятував ціле місто в Італії від коронавірусу – ні одного зараженого.

Також портал Знай.uа писав, що відео з лікарні у Мілані вразило світ – так виглядає розпал пандемії коронавірусу.