Міністерство охорони здоров'я Бельгії, швидше за все, влаштувало справжню "зраду" для свого народу, і навіть сусідніх держав. Однак, чиновники навіть не підозрювали, що може статися в найближчому майбутньому. Відомо, що бельгійський МОЗ знищив мільйони захисних масок зі стратегічного резерву держави. Причина — термін придатності зберігання просто закінчився.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Brussels Times.

Маска і респіратор, фото: gettyimages
Маска і респіратор, фото: gettyimages

"Близько 32 млн хірургічних масок і 6 млн респіраторних масок типу FFP2, в яких зараз відчувають нестачу в усьому світі, - було знищено, тому що вони досягли граничного строку зберігання і були визнані непридатними до використання. Після цього у міністерстві охорони здоров'я вирішили не заміщати знищені запаси ", - пишуть журналісти.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За інформацією журналістів, резервні маски було закуплено ще в 2006 році. У 2009 році ці резерви було поновлено на фоні пандемії "свинячого грипу". Тоді на це витратили 9 млн євро. В Бельгії проживає близько 12 млн осіб, а масок в резерві було близько 38 млн. Виходить, таку втрату можна порівняти зі справжньою польовою баталією, яку людство нещодавно програло. Станом на 4:00 (за Києвом) у четвер, 26 березня, кількість померлих від коронавірусної інфекції в світі досягло 21 тис 293 осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до суду за коронавірус: резиденти США подали позов на Китай.

Як повідомляв Знай.uа тоновані вікна та особисті медсестри – київським лікарням наказали готуватися до VIP-пацієнтів.

Знай.uа писав, "Суперпідприємства для смерті" — жінка померла від коронавірусу після походу в супермаркет.