У випуску ток-шоу Кена Йебсена співбесідники обговорювали принципи роботи Міжнародного Валютного Фонду. Зокрема, журналіст з Німеччини Ернст Вольф, автор книги "МВФ світова влада — хроніка грабежу", розповідає схему корупції за участю МВФ. Він дохідливо пояснив, як МВФ простягає "руку допомоги" країнам, які хочуть отримати кредити.

Ернст Вольф навів приклад маленького селища, якому потрібно побудувати нову будівлю мерії, і ця будівля коштує 100 тис. дол. Мер отримує згоду банку на фінансування на 100 тис. дол. Далі посадовець йде у будівельну компанію і домовляється з її керівником про привласнення кожним по 25 тис. дол. Відповідно мер просить в банку кредит у розмірі не 100 тисяч, а 150 тис. дол. Однак банк відмовляє, оскільки йому відома справжня вартість будівництва.

Ернст Вольф, скріншот: YouTube
Ернст Вольф, скріншот: YouTube

В результаті мер просить кредит у МВФ, який погоджується, але за певних умов. У селище приїжджають представники фонду і після моніторингу висувають вимоги. Наприклад, що поруч з ощадкасою, яка обслуговує селище відкриють відділення американського банку; одне з найкращих місць на ринку, де місцеві люди торгують с/г продукцією, віддадуть конкретній фірмі, яка працює у тій же сфері; а колодязь з питною водою, з якого п'ють всі мешканці селища, приватизують.

Ернст Вольф показує, як у такому випадку розвиватимуться події з часом. Через рік ощадкаса збанкрутує і всі кредити та платежі здійснюватимуться виключно американським банком. Фірма на ринку витіснить всіх інших дешевими товарами, а потім підійме ціни, отримуючи надприбуток. Цілющий колодязь приватизовано, а вода продається лише у пляшках. Водночас будівля мерії збудована, а в мера і керівника будівельної фірми по 25 тисяч на руках.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

МВФ, скріншот: YouTube
МВФ, скріншот: YouTube

Журналіст зазначає, що при такій схемі всі ці пропозиції мер робить сам через МВФ письмово, щоб ніхто не подумав, що МВФ нав'язав ці пропозиції меру. Результат: корупція процвітає, але вигоду від цього отримує не тільки верхівка управління, а й кредитори МВФ, а також американські фірми, які потрапили на ринок. Таким чином грабуючи населення міста, розоривши його підприємства і захопивши ресурси.

Ернст Вольф називає це "ліберальний фашизм в дії з використанням міжнародної корупції". Він додає, що Африка до приходу американців сама себе забезпечувала харчовими продуктами, але потім через кредити МВФ потрапила повністю в залежність від продуктів з США, відповідно, своя система виробництва продуктів була знищена. Слід зауважити, що відео з 2015 року, але не втратило своєї актуальності досі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скасування рейсів і виплата компенсацій — українські туроператори змінили правила. Українські туроператори змінили правила виплати компенсацій і скасування турів

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який було введено до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу, можуть послабити

Також "Знай.ua" писав, Зеленський підписав закон про соцгарантії в умовах карантину, що передбачає документ