Країни-експортери нафти - у тому числі країни-члени ОПЕК і Росія - домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку палива. Такі заходи спрямовані на спробу утримати ціни на нафту в умовах світового скорочення споживання вуглеводнів, спричиненого пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Джерело: інформаційне агентство Reuters з посиланням на джерела в ОПЕК+.

Скорочення видобутку нафти у травні-червні планується у розмірі 9,8 мільйона барелів на добу, що приблизно складає 10 відсотків світового видобутку.

Це рішення вдалося узгодити після досягнення домовленостей з Мексикою, яка відмовлялася скоротити видобуток нафти.

Нафта
Нафта

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше досягнення домовленостей в ОПЕК+ блокувала Росія. Понад місяць назад над спільною угодою у межах ОПЕК+ працювали найбільші гіганти збуту нафти, проте саме Росія вирішила припинити роботу над договором і, відповідно, підписатись під ним на останньому етапі перемовин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше світові ціни на нафту встановили рекорд: ринок лихоманить від стрибків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Остання надія Кремля: Росія відкрито виступила проти ОПЕК.

Також "Знай.ua" писав, Як ціна на нафту та золото реагує на конфлікт між США та Іраном: вражаючі цифри.