Росія пішла проти більшості країн ОПЕК, з якими представники Москви ведуть переговори про чергове скорочення обсягів видобутку нафти.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в ОПЕК і російській делегації.

Напередодні надважливого саміту організації Росія продовжує стояти на своєму та проти скорочення видобутку нафти на 250-300 тисяч барелів на добу. Відзначається, що саме ОПЕК вимагає подібного скорочення видобутку "чорного золота".

Російська сторона продовжує наполягати, що більше, ніж на 140 тисяч барелів на добу видобуток нафти скорочувати не буде.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто відзначити, що члени ОПЕК намагаються скоротити видобуток нафти на 250-300 тисяч барелів на добу для стабілізації цін, адже останнім часом ринок надто переповнений. Адже сокорочення прибере з ринку близько 1,3 млн барелів на добу.

Проте ЗМІ відзначають, що Москва залишилась фактично єдиною країною, яка виступає рішуче проти прийняття подібного рішення.

"Саудити працюють над угодою щодо скорочення, але якщо Росія відмовиться скорочувати ми (ОПЕК) теж не скоротимо", - говорить один з джерел.

Разом з тим варто відзначити, що днями ЗМІ оприлюднили важливу для світової економіки новину, що стосується виходу Катару із складу Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Під час прес-конференції в Досі посадовець заявив, що Катар виходить з Організації країн-експортерів нафти з 1 січня 2019 року.

За його словами, рішення Катару відображає плани щодо збільшення видобутку природного газу в найближчі роки з 77 млн тонн до 110 млн тонн на рік.

Також повідомляється, що інформацію про вихід з ОПЕК підтвердила державна компанія Qatar Petroleum. У той же час міністр зазначив, що дане рішення не пов'язано з блокадою Катару іншими членами ОПЕК - Саудівською Аравією та ОАЕ.

Варто нагадати, що частка Катару в загальному видобутку нафти країнами ОПЕК склала в 2017 році 1,85%. В країні щодня видобувається близько 600 тис. барелів нафти.

Крім того варто відзначити, що ціни на нафту еталонних марок активно подешевіли у ході торгів у четвер, оновлюючи мінімальні значення з жовтня 2017 року.

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:22 подешевшали на 0,79 долара (1,34%) — до 57,97 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на 0,56 долара (1,11%) — до 49,73 долара за барель.

Нагадаємо, ціна на нафту впала у прірву, Трамп задоволений, як слон.

Як повідомляв "Знай.ua", глава Нафтогазу назвав ціну українського трубопроводу.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп шокував страждаючих від пожеж каліфорнійців жорсткою заявою.

Російська нафта для куми Путіна Оксани Марченко