Папа Римській Франциск під час Великодньої меси звернувся до жителів усього світу і попросив припинити воєнні конфлікти, в тому числі і на сході України.

Джерело: радіо Ватикан.

Щорічно на Великдень Папа Римський править святкову месу, яку завершує пасхальним зверненням до мирян “Urbi et Orbi” (місту і світу). У цьому зверненні понтифік розмірковує про важливі події чи процеси, закликає як простих людей, так я сильних світу цього вплинути на те чи інше явище.

Папа Римський Франциск \\ фото Vatican News
Папа Римський Франциск \\ фото Vatican News

Сайт Радіо Ватикану опублікував звернення Папи, ось цитата з нього:

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

“Зараз не час, щоб і далі виробляти і займатися торгівлею зброї, витрачаючи величезні капітали, які повинні бути використані на те, щоб лікувати людей і рятувати життя. Нехай це, навпаки, буде час покласти край тривалій війні, яка закривавила дороги Сирії, конфлікту в Ємені і напрузі в Іраку, також в Лівані. Нехай припиняться страждання населення східних регіонів України”.

Окрім того, Папа закликав списати зовнішні борги або ж принаймні зменшити їхні суми бідним країнам, які і без пандемії ледь контролювали власні справи.

У зв'язку з карантином у Італії та Ватикані, Папа Римський прочитав свою проповідь без прихожан. Запис служби може переглянути онлайн будь-хто.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Папа Римський здивував увесь світ своїм вчинком: православні не вірять очам.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Католицький Великдень - як пройшло богослужіння та що казав Папа Римський Франциск.

Також "Знай.ua" писав, що глава УГКЦ Святослав поїхав до Папи Франциска.