На італійському острові Сицилія на Великдень активізувався вулкан Етна, недалеко від міст Мессіна і Катання. По схилах величезного вулкана потекла розпечена червона лава. На південно-східному схилі гори відкрилася тріщина, з якої почали вивергатися потоки магми.

Над жерлом вулкана стоїть величезний стовп диму і стелеться на багато кілометрів. Як повідомляють італійські ЗМІ, на південно-східному схилі кратера вниз стікають потоки лави.

Вулкан Етна, фото: youtube
Вулкан Етна, фото: youtube

Виверження почалося вчора, 19 квітня, приблизно о 8:30 ранку за місцевим часом. Вчені з Національного інституту геофізики і вулканології Этненской обсерваторії зазначили, що їхні прилади зареєстрували різке посилення внутрішньої енергетичної системи Етни.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наразі діяльність найвищого в Європі діючого вулкана обмежена кратерами на вершині і пустельними областями, куди стікає лава, тому не представляє небезпеки для місцевих жителів і не впливає на роботу міжнародного аеропорту Катанії, який і так працює в карантинному режимі через карантин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найлютіший у світі вулкан прокинувся, бідолаха "плює" не тільки пекельної лавою, але і блискавками - відео.

Як повідомляв Знай.uа ідеальне місце для самоізоляції — острів в тисячах кілометрів від людей.

Знай.uа писав, від вулканів до гір – мальовничими видами Європи тепер можна прогулятися онлайн.