Коронавірусна інфекція, яка так швидко поширилася по всій території США, викликала паніку і страх у багатих американців і вони готові платити величезні гроші за бункери-сховища.

Про такі приватні бункери в Новій Зеландії пише видання Вloomberg.

Протягом багатьох років Нова Зеландія займала чільне місце в багатих американців у планах виживання на випадок кінця світу. Ізольована на краю землі, більш ніж в 1000 милях від південного узбережжя Австралії, чиста, зелена острівна держава відома своєю природною красою і найкращими медичними установами.

Саме тут і будують підземні бункери-сховища на випадок страшних катаклізмів. Будують за гроші багатіїв і для багатіїв. І вони, відчуваючи страх перед лицем пандемії, вже вирушають в Нову Зеландію.

Співробітники будують підземний бункер, фото: Вloomberg
Співробітники будують підземний бункер, фото: Вloomberg

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, генеральний менеджер в компанії з побудови таких притулків для виживання Rising S Co Гері Лінч розповів, як один з керівників Кремнієвої долини нещодавно подзвонив йому, щоб дізнатися, як відкрити секретні двері в свій багатомільйонний бункер, який знаходиться на глибині 11 футів в Новій Зеландії.

Технічний керівник ніколи не використовував бункер і не міг пригадати, як його розблокувати.

″Він хотів перевірити комбінацію цифр для дверей і задавав питання про потужності і нагрівач гарячої води і чи потрібно йому брати додаткові водяні або повітряні фільтри. Він відправився до Нової Зеландії, щоб уникнути всього, що відбувається″, - розповів Лінч, відмовившись назвати власника бункера, оскільки тримає свої списки клієнтів в секреті.

За останні кілька років Rising S Co. побудувала близько 10 приватних бункерів в Новій Зеландії. Середня вартість притулку вагою близько 150 тонн становить 3 мільйони доларів, але вона може легко піднятися до 8 мільйонів доларів з додатковими функціями, такими як розкішні ванні кімнати, ігрові кімнати, тир, спортивні зали, театри і хірургічні ліжка.

Теплиця, що будується всередині розкішного сталевого бункера компанією Rising S Co, фото Вloomberg
Теплиця, що будується всередині розкішного сталевого бункера компанією Rising S Co, фото Вloomberg

Через посилення пандемії деякі мешканці Кремнієвої долини вже переїхали до Нової Зеландії.

Так, 12 березня Міхай Дінулеску вирішив згорнути кріптовалютний стартап, який запустив, вважаючи за краще втекти в цю віддалену країну.

"Я боявся, що вони почнуть закривати кордони, і думав або зараз, або ніколи, - заявив 34-річний Дінулеску. Мене переслідувало відчуття, що потрібно їхати".

Дінулеску зібрав валізи і залишив меблі, телевізор, картини та інші речі у друзів. Він купив найраніші квитки на літак, і через 12 годин випускник Гарвардського університету і його дружина вже були на 7-годинному рейсі в Окленд. За словами Дінулеску, вся міжнародна секція аеропорту Сан-Франциско була порожня, за винятком одного рейсу в Нову Зеландію.

"В той час, як майже всі літаки були заповнені лише на третину, на цьому рейсі не було вільних місць", - зазначив він.

Михай Дінулеску в Новій Зеландії, фото Вloomberg
Михай Дінулеску в Новій Зеландії, фото Вloomberg

Через чотири дні Нова Зеландія закрила кордони для іноземців, що могло порушити плани біженців. Дінулеску заявив, що він зв'язався приблизно з 10 людьми в Новій Зеландії, які встигли переїхати до закриття кордонів. Однак, багато підприємців, яких він знає, ще не були достатньо налякані під час закриття кордону, а тепер вони не можуть в'їхати в країну. Однак після оголошення про припинення польотів місцева преса повідомила про незначне збільшення числа приватних літаків, які приземляються в Новій Зеландії.

Найбезпечніше місце

Нинішні обмеження на поїздки доповнює ще один указ, прийнятий в серпні 2018 року, який забороняє іноземцям купувати будинки в Новій Зеландії, частково через те, що американці захоплюють території з першокласною нерухомістю. Це стало перешкодою для новозеландського агента по елітної нерухомості Грема Уолла, який сказав, що в останні тижні він отримав близько півдюжини дзвінків від багатих американців, які сподіваються купити нерухомість на острові.

"Всі вони стверджують, що зараз найбезпечніше місце - це Нова Зеландія. До появи Covid-19 це була тільки теорія", - зазначив він.

Серед багатих північних американців, яким вдалося отримати там нерухомість, - засновник першого хедж-фонду Джуліан Робертсон, голлівудський кінорежисер Джеймс Кемерон і співзасновник PayPal Holdings Inc. Пітер Тіль, у якого є два маєтки в Новій Зеландії, одне з видом на засніжені гори і добре захищеною кімнатою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мільярдери з різних країн сподіваються пересидіти пандемію Covid-19 у розкішних яхтах десь у віддалених місцях.

Як повідомляв портал Знай.ua, Британія запускає у виробництво експериментальну вакцину від коронавірусу

Також Знай.ua писав, медики США зробили вражаюче відкриття про коронавірус