Через карантин на тлі пандемії коронавірусу на вулицях людей небагато, чого не скажеш про використані рукавички, серветки і пляшки з-під дезінфікувальних засобів, що розкидані по парках, тротуарах і дорогах. Екоактивісти з природоохоронної групи OceansAsia заявили, що на узбережжі невеликих безлюдних островів знайшли сотні використаних масок для обличчя. І це парадокс, адже люди там не мешкають...

Це серйозна проблема, сміття з’явилося навіть на безлюдних островах Соко, що неподалік Гонконгу.

Вплив на дику природу
Безумовно, засоби індивідуального захисту - важливі в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції і масово використовуються людьми. І в цьому і проблема, їх занадто багато. І вони не завжди утилізуються належним чином, на що є різні причини.

Забруднені річки, фото: youtube
Забруднені річки, фото: youtube

Погане функціонування системи поводження з відходами, коли навіть ті рукавички і маски, що люди викинули у смітник, можуть у підсумку опинитися в навколишньому середовищі. Або той факт, що вони дуже легкі, і легко губляться або здуваються вітром.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Пластик, перебуваючи довго у воді, стає розплідником водоростей і бактерій. Все це пластиково-гумове сміття сприймається морськими тваринами як їжа.

Забруднені річки, фото: youtube
Забруднені річки, фото: youtube

У США вже почали виробляти засоби індивідуального захисту багаторазового використання.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, затонула в смітті країна показала приклад всьому світу - за рік змінили річку до невпізнаваності, фото.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Європа зглянулася над українцями і пустила на заробітки, але є великий нюанс.

Також "Знай.ua" писав, що посуха поклала край планам заробітчан, такого не було останні 100 років