В Еквадорі медики повідомили родину 74-річної жінки, у якої було діагностовано коронавірусну хворобу, про смерть пацієнтки. Родичі вже навіть отримали на руки прах після кремації, коли зустрілися з шокуючою новиною - жителька Еквадору не померла, а перебувала в комі.

Джерело: еквадорська газета El Comercio.

Літня жінка, яка живе в еквадорському епіцентрі спалаху хвороби - місті Гуаякіль - була госпіталізована минулого місяця з ознаками респіраторної хвороби. Тест на коронавірус SARS-CoV-2 виявився позитивним.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Невдовзі, близько місяця назад, лікарі повідомили родину по смерть пацієнтки. Родичі були присутніми на ідентифікації тіла, але з метою уникнення зараження їх тримали на відстані від тіла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Я боявся бачити її обличчя. Я був за півтора метра від тіла. У неї було таке ж волосся, той самий відтінок шкіри", - розповідає племінник "померлої".

Жінку кремували, і попіл передали сім'ї. Але через майже місяць хвора прийшла до тями після тривалої коми. Вона надала лікарям свій домашній номер телефону і попросила сестру забрати її додому.

"Це диво. Майже місяць ми думали, що вона померла. Уявіть собі", - ділиться своїм досвідом сестра.

Хоча лікарі висловили співчуття і принесли свої вибачення сім'ї, пояснивши, що через наплив пацієнтів у лікарнях відбувається справжній хаос, родичі жінки збираються вимагати компенсацію від влади, у тому числі за кремацію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці з Covid-19, що відмовляться від госпіталізації, заплатять за лікування зі своєї кишені - оголошено суворі правила.

Як повідомляв портал Знай.ua, в українському СІЗО через COVID-19 почався бунт ув'язнених, люди ріжуть вени у протест.

Також Знай.ua писав, "Ми всі плакали", — медсестра організувала весілля для вмираючого від Covid-19 в останні години його життя.