Уряд Франції планує перенести скасування карантину, яке раніше було заплановане на 11 травня. Про це заявив прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп на засіданні в парламенті.

Так, Філіп представив урядовий план виходу з карантину і висловився з цього приводу.

"Якщо показники до 11 травня будуть негативними, ми перенесемо скасування режиму карантину на більш пізній термін. Або ж ми введемо режим виходу з карантину на більш суворих умовах в тих підрозділах, де показники будуть у "червоному секторі", – повідомив французький прем'єр.

прем'єр Франції Едуард Філіп, фото AFP
прем'єр Франції Едуард Філіп, фото AFP

За його словами, карантин навряд чи скасують, "якщо незадовго до 11 травня, наприклад 7 травня, число нових випадків хворих COVID-19 не відповідатиме очікуваним показникам зниження", а лікарні будуть переповненими.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Мені дуже хотілося б, щоб фахівці-епідеміологи підтвердили нам правильність свого прогнозу про те, що до 11 травня ми будемо знаходитися на рівні 3 тис. хворих у лікарнях на день", – зазначив чиновник.

Крім цього, Едуард Філіп вважає важливою умовою скасування карантину готовність регіонів до масового тестування громадян.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у жителів мегаполісів більше шансів отримати ускладнення при лікуванні вірусу.

Як повідомляв портал Знай.uа, великий дзвін Нотр-Дама зазвучав через рік після пожежі.

Також портал Знай.uа писав, якими будуть пасажирські авіаперевезення після карантину.