Ветеран Другої світової війни Том Мур прославився на весь світ своїм благородним вчинком – літній британець пройшов марафон навколо свого будинку за кілька тижнів до свого 100-річчя і зібрав понад 33 мільйонів фунтів стерлінгів для лікарів, які борються з коронавірусом. Тепер королева Великобританії Єлизавета II запросила його на аудієнцію, щоб присвятити дідуся в лицарі. Про це повідомляє Reuters. З таким проханням звернувся до королеви раніше британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Ветеран Томас Мур
Ветеран Томас Мур

Сам Том Мур зазначив, що для нього велика честь зустрітися з королевою і він вже з нетерпінням чекає цієї аудієнції. Ветеран жартома сказав, що сподівається, що Єлизавета II буде не дуже сильно орудувати мечем у момент посвячення його в лицарі. Зазначимо, що суть такої церемонії посвяти полягає в тому, що монарх стосується кінчиком меча обох плечей номінанта. Після цієї церемонії Мур отримає почесне звання сірка, і до нього будуть звертатися "Сер Мур".

До речі, літній британцеві за його відважний вчинок вже присвоїли звання почесного полковника і зробили почесним членом національної команди Англії з крикету. А ще до 100-літнього дня народження дідусеві надіслали 125 тисяч листівок з привітаннями зі всього світу, так люди віддячили ветерана за його вчинок.

Королева Єлизавета II, фото Getty
Королева Єлизавета II, фото Getty

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, 60 років тому сестра королеви Єлизавети II Маргарет пішла під вінець, казкова історія.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Єлизавета II і принц Філіп мало не зірвали весілля Чарльза, про це Камілла роками мовчала.

Також портал "Знай.ua" писав: столітній герой, або як ветеран Томас Мур зумів підкорити серце Єлизавети II і прославитися на весь світ.