В Сінгапурі суд засудив до смертної кари 37-річного малайзійця Пунітана Генасана – його визнали винним у причетності до контрабанди героїну. Вперше в судовій практиці країни вирок був винесений в режимі відеоконференції, за допомогою Zoom.

Як повідомляє Telegraph, слухання проводилися віддалено в зв'язку з пандемією коронавіруса. Підсудний дізнався про свій вирок під час сеансу відеозв'язку, в даний момент його захист розглядає можливість апеляції.

В'язниця (скріншот з відео)
В'язниця (скріншот з відео)

Варто зазначити, що правозахисні організації постійно критикують використання популярного сервісу у подібних цілях.

До речі, раніше подібний випадок стався в Нігерії. Так, суддя з Лагосу Моджисола Дада через Zoom засудив Олалекана Хаміда до смертної кари за вбивство матері його роботодавця.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мер зганьбився занадто тісними брюками у найвідповідальніший момент під час онлайн-конференції через Zoom.

Як повідомляв портал Знай.uа, російськомовні хакери продали 500 000 зламаних акаунтів користувачів Zoom.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google оголосила про широкий запуск відеоконференцій у Google Meet для звичайних користувачів.