Маріанська западина, яку вимірювали з борту радянського науково-дослідного судна "Витязь" у 1957 році, може бути не найглибшою точкою в океані.

Про це заявив керівник напрямку фізико-технічних досліджень Ігор Денисов в інтерв'ю ТАСС.

За його словами, результат занурення в Маріанську западину сучасного глибоководного безпілотника "Витязь" 8 травня цього року доводить це.

Маріанська западина, скріншот з відео
Маріанська западина, скріншот з відео

"В тому районі, де ми опустилися, саме в цій точці, в минулому столітті замірило глибину однойменне судно Академії наук СРСР "Витязь". Нашим апаратом було зафіксовано глибину 10 028 м, а судно часів СРСР зафіксувало глибину 11 022 м. Це говорить про те, що є інформація для роздумів: або попередній "Витязь" некоректно заміряв глибину, або змінилося саме дно. Все це підлягає осмисленню та аналізу", - відзначив сказав Денисов.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тепер на звання найглибшого місця претендує жолоб Тонга в Тихому океані, глибина якого складає 10 882 м.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені створили пластик, який розчиняється в смітнику.

Як повідомляв портал Знай.uа, в глибинах океану виявили колонію незвичайних істот.

Також портал Знай.uа писав про найдивовижніші моря світу.