У Чехії, яку так люблять українські заробітчани, вже звучать дуже тривожні заяви. Так, чеська військова розвідка опублікувала доповідь за 2019 рік в якому попередила про загрозу, на хвилиночку, Третьої світової війни. Документ датовано вівторком, 10 листопада, 2020 року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з чеських телеканалів.

Третя світова війна, фото: mk.ru
Третя світова війна, фото: mk.ru

Журналісти заявили, що військові визначили глобальний конфлікт так - "Знаходиться на першій стадії".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Формується світогляд тих, хто зможе і бажає брати активну участь у ньому (конфлікті - ред.), і поступово визначаються технологічні інструменти, за допомогою яких ним можна було б управляти", — стверджує Військова розвідка Чехії.

При цьому можливою причиною конфлікту допускається суперництво між США, Росією і Китаєм. У документі також йдеться про падіння значущості міжнародного права через відсутність мирного діалогу як способу вирішення протиріч. Автори доповіді підкреслюють, що зростанню напруженості сприяє і маніпулювання суспільною свідомістю.

Варто також нагадати нашим читачам, що Facebook жертвує 1 мільйон фунтів стерлінгів (1,3 мільйона доларів) Блетчлі-Парку, британському центру по злому кодів союзників під час Другої світової війни, який тепер працює як музей. Bletchley Park Trust, зареєстрована благодійна організація, оголосила в серпні, що сайт зіткнувся з нестачею доходів у розмірі 2 мільйонів фунтів стерлінгів через скорочення кількості відвідувачів, викликаного коронавірусом. Через падіння доходів (що становлять 95 відсотків річного доходу) парк оголосив, що розглядає можливість скорочення 35 співробітників, що становить третину його персоналу. Пожертвування Facebook врятує деякі з цих робочих місць, але незрозуміло, скільки саме.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, історична подія: Німеччина та Ізраїль вшанувала пам'ять жертв Голокосту польотом над Дахау.

Як повідомляв Знай.uа, Гітлер ледь не розніс церкву на Тернопільщині через 75 років після смерті.

Знай.uа писав, розсекречено найважливіший документ про Гітлера - він дійсно це зробив.