У Женеві помер 73-річний французький шеф-кухар і ресторатор Жоель Робюшона. Припускають, що його життя обірвалося через онкологічну хворобу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЖоель Робюшона: кухар від Бога

Він встиг попрацювати в більш ніж десятці ресторанів по всьому світу, сам він володів ресторанами на трьох континентах, його гастрономічні заклади були удостоєні 32 зірок Мішлен. Зокрема, Робюшону належали ресторани в таких містах, як Париж, Монако, Гонконг, Лас-Вегас, Токіо, Бангкок.
У 1989 році ресторанний гід Gault et Millau назвав Робюшона "шеф-кухарем століття".
"Коли я свого часу зробив перший ресторан L'Atelier, ідея змінити ситуацію, в якій висока гарна кухня стає все більш недоступною, ідея знизити пафос - витала в повітрі. Зараз це прагнення набуло статусу гастрономічного сьогодення. Люди більше не хочуть йти в ресторан, як до церкви на месу, вони віддають перевагу ресторанам недорогі, з дружньою атмосферою, де можна розслабитися, відчувати себе спокійно", - така була його життєва позиція.
Популярні новини заразУкраїнцям платитимуть подвійні пенсії: чиї гаманці стануть удвічі товщі Заберуть житло, і речі зібрати не встигнете: через які борги українці ризикують опинитись на вулиці Доплати за стаж у 2025 році: хто з пенсіонерів потрапив до "списків" на підвищення Навесні пенсії українців перерахують: на скільки можуть збільшитись виплатиПоказати ще
У моді, на його думку, була саме іспанська кухня, особливо молекулярна, але він не надто вірив у її успіх:
"Але в цю кухню я більше не вірю - їй кінець. В основному в зв'язку з розмовами про те, що вона синтетична, а отже, небезпечна для здоров'я. В цьому щось є - в сільському господарстві, наприклад, є чіткі обмеження у використанні тих чи інших хімікатів, а в гастрономії таких обмежень немає, і тому в наявності зловживання штучними компонентами. Можливо, це навіть призведе до заборони хімічних добавок. Так чи інакше, а сьогодні головне місце, звідки йде нова хвиля тенденцій, - Північна Європа, і, напевно, не просто так", - зазначав кухар.
Дивіться: Жоель Робюшона. Шеф кухар століття
Нагадаємо, у день вбивства російських журналістів у Центральній Африці вони намагалися домовитися про зйомку родовища на півдні країни.
Як повідомляв Знай.ua, тіла трьох російських журналістів, убитих у Центральноафриканській Республіці, доставили в РФ рейсом авіакомпанії Air France.
Також Знай.ua писав, російські журналісти Орхан Джемаль, Кирило Радченко та Олександр Расторгуєв були вбиті в Центральноафриканській республіці при спробі відібрати їхній автомобіль.