У літню спеку на прогулянці нічого не врятує краще, ніж смачне морозиво. Але основний мінус ласого десерту – він швидко тане. Вирішити проблему взялися японські дослідники.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1 + 1".

Фахівцям вдалося створити рецепт морозива, яке здатне не танути навіть при температурі 28 градусів, але не більше від п'яти хвилин.

Японці використали поліфенол, який виділяється із полуниці і вважається найбільш безпечним природним антиоксидантом. Крім того, ця речовина найкраще тримає форму холодного десерту.

Продається таке морозиво й у супермаркетах Великої Британії. Авторство ідеї належить відомому шеф-кухарю Хестону Блюменталю.

Популярні новини зараз

Дружина Віктора Павліка Репяхова показала величезну сім'ю майбутнього малюка: буде кому няньчити

Зірка "Дизель шоу" Булітко згадала свій ніжний танець з Чапкісом: "Останній вальс"

Українці довідалися, чому "Холостяк" Заливако вибрав Анну Богдан, а не "Зайку": "С*ксуальні іграшки, ланцюги"

Дзідзьо після розлучення втік до Львова заради легендарної акторки: "Це відповідально  i радісно"

Показати ще

Проте, ділитися секретами приготування він навідріз відмовляється. Натякає тільки, що використовує спеціальну термічну обробку, щоб ріжок довше не розпадався.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені попередили про небезпеку споживання морозива влітку.