Кімнатні рослини позитивно впливають на загальні показники здоров'я.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Редінга і Королівського садівницького товариства після вивчення впливу різних видів домашніх рослин на якість повітря, повідомляє журнал "Якість повітря, атмосфера і здоров'я".

Зокрема, медики стверджують, що спатiфiллюм (різновид лілій) і кімнатні плющі, які потребує величезних кількостях води і сонячного світла, покращують атмосферу, завдяки метаболічним процесам всередині них.

Вчені вважають, що ці рослини позитивно впливають на людей, що мають проблеми з дихальними функціями. Крім цього, обидві різновиди покращують суху шкіру.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми вивчили сім популярних рослин, що розрізняються по структурі і фізіологічної функції. Найбільша ефективність спостерігалася у спатифиллюм і кімнатних плющів, але ми вважаємо, що існує ще більше видів, які покращують здоров'я їхніх господарів",— заявила автор дослідження Тiджана Блануса (Tijana Blanusa).

За словами дослідників, кімнатні рослини — простий і доступний спосіб зменшити сухість повітря в приміщенні, надаючи величезний спектр інших цілющих якостей як психічних, так і фізичних.

Вчені стверджують, що суха шкіра в дихальних шляхах порушує дихання і призводить до розвитку синуситу

Крім цього, рослини також поглинають вуглекислий газ, збагачують повітря киснем, який життєво необхідний для людського організму.

Дослідники відзначили, що багато в чому цілющий ефект залежить від умов догляду за рослинами.

Нагадаємо, питна вода з добавками розмарину покращує пам'ять і когнітивні здібності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.