Нове дослідження пропонує ввести заборону на думки, які посилюють соціальну тривогу. Вчені пропонують не проектувати негативні ситуації, які можуть трапитися або пояснювати, чому такі думки можуть бути конструктивними.

Для соціальної тривожності або соціофобії характерні думки "всі будуть на мене дивитися", "я обов'язково зганьблюся", "всі подумають, що я божевільний". Люди з високим рівнем соціальної тривожності з більшою ймовірністю будуть випробовувати ці відчуття на регулярній основі, навіть в ситуаціях, які не мають невизначеності або особливих причин.

Повторення знову і знову в своєму розумі, багатьох можливих сценаріїв, які можуть піти не так, не лише змусить вас більше турбуватися, але також може впливати на вас, коли ви знаходитесь в реальній ситуації. Так, може посилитися тремтіння в руках і це може привернути більшу увагу, особливо якщо ви перебуваєте на обіді або за чашкою кави і як результат викликати більший рівень тривожності.

Як зазначають вчені, "негативний проектування є одним із багатьох факторів замкнутого циклу соціальної тривоги і може бути визначено як нав'язливе". Воно може зберігатися ще довгий час після того, як подія закінчитися. Дуже важливо порушити цей цикл занепокоєння.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Відомо, що когнітивно-поведінкова терапія є ефективним втручанням для людей з клінічними рівнями соціальної тривоги.

Проте на даний момент соціальна тривожність, яка супроводжується занепокоєнням від участі в соціальних ситуаціях, в яких вас може придушити почуття сорому, дискомфорту, лікується з допомогою терапії, в тому числі і груповий. Дослідження показують, що вирішальне значення в успішності лікування грає не її вид, а довіра до лікаря.

Нагадаємо, вчені зробили прорив у лікування страшної жіночої хвороби. Перший успіх імунотерапії при потрійному негативному раку молочної залози.

Як повідомляв "Знай. ua", топ неефективних ліків, які впарюють довірливим українцям.

"Знай. ua" писав, що лікарі запропонували лікувати інфекції без антибіотиків.