Хоча ці методи схуднення дуже популярні, хоча вони придумані хитрими маркетологами. Вони не тільки не допоможуть скинути зайве, але і можуть привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Про це читайте у матеріалі Clutch.

Дієта, заснована на обмеженні калорій

Якщо ти досі вважаєш, що схуднути можна, якщо просто почати обмежувати себе в їжі, без будь-яких правил — забудь. Тільки досвідчений дієтолог може скласти тобі правильну систему харчування, розповівши, які продукти краще виключити, а які - додати. Він також зможе підрахувати, скільки калорій необхідно для тебе, щоб скидати вагу.

"Відчутну нестачу їжі і калорій організм сприймає як загрозу для свого існування. В результаті він уповільнює обмін речовин, енергії витрачається менше, і жир йде вкрай повільно", — пояснюють вчені-дієтологи.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Дробове харчування

Дробове харчування останнім часом наробило багато шуму. Його прихильники стверджують, що якщо харчуватися маленькими порціями, але часто, можна легко позбутися від зайвих кілограмів, не відчуваючи голоду. Однак, дієтологи стверджують, що ніякої наукової підстави у цієї дієти немає. Таку дієту придумали чергові любителі неординарного харчування.

Знежирена дієта

Прихильники цього принципу харчування вважають, що схуднути можна, якщо максимально виключити зі свого раціону всілякі жири. Однак, таке харчування може завдати серйозної шкоди нашому організму, адже жири йому необхідні. Без їхньої участі не зможуть засвоїтися такі важливі вітаміни, як А і Е, а також інші важливі мікроелементи.

Дієта
Дієта

Нагадаємо, медики запропонували експериментальну стратегію по боротьбі з ожирінням. Вчені виявили специфічний рецептор, який може впливати на почуття голоду.

Раніше Знай.ua повідомляв, яєчна дієта вважається ефективною для схуднення і такою, що відмінно "вбиває" почуття голоду.

Також Знай.ua писав, гречана монодієта допоможе не тільки схуднути, але і стати здоровішими за 7 днів, але після повинен бути правильний вихід і вона підходить не всім.