Вчені з Медичної школи Джорджтаунського університету виявили, що збільшення виробництва білка, який призводить до ожиріння у мишей, зменшує кількість жиру, незважаючи на те, що у гризунів була вроджена схильність до зайвої ваги.

Зокрема, автори вказують на білок BP3, який контролює метаболізм жирів і глюкози в обміні речовин мишей, повідомляє Science Reports.

За словами дослідників, вісім процедур з BP3 протягом 18 днів достатньо, щоб зменшити відсоток жирових тканин в тілі у огрядних мишей більш, ніж на третину.

Слід зазначити, що також були знижені інші фактори, що ведуть до ожиріння.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дослідники зазначають, оскільки BP3 зустрічається природним чином в організмі, терапія, заснована на ньому, не повинна проходити ті ж тривалі випробування, що і лікарські засоби на основі синтетичних сполук.

Терапія, заснована на регулювання впливу білка BP3, також скорочує відсоток небажаних побічних ефектів.

BP3 відноситься до сімейства "шапероновых" білків, які посилюють активність факторів розвитку фібробластів (FGF) шляхом зв'язування з ними. FGF присутні в організмі багатьох тварин. Він допомагають контролювати життєво важливі біологічні процеси: від росту клітин до відновлення тканин.

Як виявили дослідники, BP3 прикріплюється до трьох FGF, чия сигналізація виявляється на клітинному метаболізмі. Два види FGF допомагають регулювати використання і зберігання цукрів і жирів. Третій FGF регулює використання фосфату.

Збільшення BP3 допомагає збільшити сигналізацію цих FGF, що контролюють вуглеводний і ліпідний обмін в організмі тварин.

Нагадаємо, медики запропонували експериментальну стратегію по боротьбі з ожирінням.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фастфуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.