Реклами прокладок намагаються донести нам, що місячні не повинні ставати перешкодою для активного способу життя. А чи були вони коли-небудь перешкодою? Про те, що можна і що не можна робити у "ці" дні читайте в матеріалі Clutch.

Займатися сексом

Ніяких медичних протипоказань того, щоб займатися сексом під час менструації, немає. Проте обов'язково треба використовувати презерватив, адже існує більший ризик захворіти на ЗПСШ.

Сидіти на дієті

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Не варто виправдовувати свою тягу до шоколадок та бургерів місячними. Єдине, чого може зажадати твій організм - це печінки або яловичого стейку, щоб компенсувати втрату заліза.

Пити алкоголь

Можна якщо обережно. Келих червоного вина може піти тобі на користь в "ці" дні, він допоможе відновити організм після втрати крові та зменшить біль.

Займатися спортом

Не тільки можна, а навіть потрібно. Великі фізичні навантаження в цей період протипоказані, а ось короткі та інтенсивні тренування під час місячних — більш ніж ефективні, адже в період менструації рівень жіночих гормонів падає, а значить організму стає легше добиратися до свого "палива" у вигляді жиру.

Винятком може бути погане самопочуття — у цей момент краще відкласти всі навантаження.

А тепер невеликий список того, що робити під час місячних не можна:

  • Пити аспірин — він посилює кровотечі;
  • Бути донором;
  • Проводити УЗД статевих органів і мамографію — через коливання гормонів, результати можуть бути зовсім не точними.

Нагадаємо, статичні вправи можуть бути набагато ефективніші від активного кардіо. Спробуй знайти 5 хвилин в день, щоб полежати за методикою японського лікаря Тошики Фукуцудзі, і ти здивуєшся результатами.

Раніше Знай.ua повідомляв, 10 помилок, які допускають жінки в оральному сексі.

Також Знай.ua писав, топ-5 причин займатися сексом під час менструації.