Крихітне металеве кільце позбавить чоловіків від нічних походів до туалету.

Мова йде про інноваційний метод лікування аденоми простати, який розробили латвійські вчені, повідомляє European Urology Focus.

Доброякісна гіперплазія передміхурової залози (ДГПЗ) —утворення, яке з'являється в простаті і зростає, поступово стискаючи сечовипускальний канал, через що виникає порушення при сечовиділенні.

Медики пропонують проводити хірургічну операцію, за допомогою якої спеціальне кільце ClearRing розміщується в районі уретри біля розширених тканин простати, збільшуючи пропускну здатність сечовипускального каналу.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо винахід пройде клінічні випробування, то це стане серйозним проривом у лікуванні аденоми передміхурової залози.

Щорічно близько 50 000 чоловіків лягають під ніж, щоб усунути дискомфортні відчуття, проте такі операції збільшують ризик виникнення імпотенції і нетримання сечі, оскільки дана область організму містить нерви, які контролюють ці функції.

Дослідники стверджують, ClearRing усуває аденому передміхурової залози з невеликими побічними ефектами, а іноді і без них.

В залежності від ступеня аденоми можна імплантувати до трьох кілець за один раз. Процедура займає десять хвилин.

У перших клінічних випробуваннях нового винаходу взяли участь 29 чоловіків з ДГПЗ, яким не допомогло лікування медикаментозними засобами.

Через рік після операції тяжкість симптомів зменшилися наполовину, а якість показників життя покращився більш ніж на 50 %, без тривалих побічних ефектів.

Слід зазначити, що запущений ДГПЗ призводить до пошкодження нирок і провокує виникнення каменів у сечовому міхурі. Нинішні методи лікування найчастіше пов'язані з прийомом ліків, які мають серйозні побічні ефекти.

Нагадаємо, скільки разів людина повинна ходити в туалет щодня.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослiдники з Університету Індіани виявили високі рівні раніше невідомого забруднюючої речовини.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.