Нове дослідження виявило раніше невідомі механізми ефективності безглютенової дієти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами дієтологів, відсутність глютену у раціоні має лише незначний вплив на вагу, повідомляє Daily Mail.
Ці продукти збільшують популяції "хороших" бактерій в кишечнику і запобігають запаленню, а також розвитку декількох захворювань.
Нова наукова робота проаналізувала дані 60 здорових данців середнього віку. Їх випадковим чином розділили на дві групи: перша група дотримувалася восьмитижневої безглютенової дієти, а інша група — з високим вмістом клейковини.
Виявилось, дієта з низьким вмістом глютену впливає на помірні зміни мікробів кишечника і зменшує здуття і відчуття дискомфорту в животі.
Медики вважають, що вся справа в харчових волокнах, кількість яких збільшилася в раціоні людей, які дотримувалися безглютенової дієти.
Дієта з низьким вмістом глютену багата на клітковину, яка викликає зміни в структурі і функціях складною кишкової екосистеми бактерій і призводить до поліпшення в роботі всього шлунково-кишкового тракту.
Зміна мікробіома також могло призвести до постійного спалювання зайвих калорій і власного ваги випробовуваних.
Виходячи зі своїх спостережень за зміненими схемами ферментації їжі кишковими бактеріями, дослідники заявили, що відсутність глютеновою їжі в раціоні може грати останню роль в ефекті схуднення.
Нагадаємо, що відомо про корисні властивості селери.
Експерти заявляють, що дослідження, пов'язані з користю селери і його соку нечисленні. Тому сучасній медицині і дієтології достеменно невідомо, якими оздоровчими властивостями володіє рослина.
Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писал, що жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.