Нове дослідження виявило раніше невідомі механізми ефективності безглютенової дієти.

За словами дієтологів, відсутність глютену у раціоні має лише незначний вплив на вагу, повідомляє Daily Mail.

Основна перевага полягає в тому, що дієта заміняє пшеницю, жито і інші зерна овочами, коричневим рисом, кукурудзою.

Ці продукти збільшують популяції "хороших" бактерій в кишечнику і запобігають запаленню, а також розвитку декількох захворювань.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Нова наукова робота проаналізувала дані 60 здорових данців середнього віку. Їх випадковим чином розділили на дві групи: перша група дотримувалася восьмитижневої безглютенової дієти, а інша група — з високим вмістом клейковини.

Виявилось, дієта з низьким вмістом глютену впливає на помірні зміни мікробів кишечника і зменшує здуття і відчуття дискомфорту в животі.

Медики вважають, що вся справа в харчових волокнах, кількість яких збільшилася в раціоні людей, які дотримувалися безглютенової дієти.

Дієта з низьким вмістом глютену багата на клітковину, яка викликає зміни в структурі і функціях складною кишкової екосистеми бактерій і призводить до поліпшення в роботі всього шлунково-кишкового тракту.

Зміна мікробіома також могло призвести до постійного спалювання зайвих калорій і власного ваги випробовуваних.

Обидві дієти були збалансовані за кількістю калорій і поживних речовин, включаючи кількість харчових волокон. Але склад останніх помітно відрізнявся.

Виходячи зі своїх спостережень за зміненими схемами ферментації їжі кишковими бактеріями, дослідники заявили, що відсутність глютеновою їжі в раціоні може грати останню роль в ефекті схуднення.

Нагадаємо, що відомо про корисні властивості селери.

Експерти заявляють, що дослідження, пов'язані з користю селери і його соку нечисленні. Тому сучасній медицині і дієтології достеменно невідомо, якими оздоровчими властивостями володіє рослина.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писал, що жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.