Багато батьків вважають, що новонароджені повинні спати всю ніч безперервно.

Дослідницька група університету Макджилл вирішила вивчити, як сон впливає на показники здоров'я малюків, повідомляє Science Daily.

З'ясувалося, що переривчастий сон у немовлят не призводить до розвитку психомоторних порушень або психологічних розладів.

Дослідники також не виявили ніякої кореляції між новонародженими, які прокидаються в нічний час, і виникненням постнатальной депресії у їх матерів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вчені проаналізували набір даних, отриманих з акушерських клінік в Монреалі, Квебеку і Гамільтоні, Онтаріо.

Зокрема, медики вивчили вплив шести- семи- восьмигодинного сну на 388 немовлят і 369 шестирічних дітей.

З'ясувалося, що 38 % здорових дітей періодично прокидаються протягом шести годин сну, а ще 58 % протягом восьмигодинного сну.

Більш того, цей же показник для немовлят віку восьминадцати місяців становив: 28 % і 43 % відповідно.

Слід зазначити, що дослідники виявили різницю між типами сну у хлопчиків і дівчаток. У віці шести місяців дівчатка зазвичай сплять міцніше хлопчиків (48% проти 39%).

Також вони виявили, що діти, які прокидалися протягом шести або восьми годин сну, частіше проходили сеанс грудного вигодовування.

Ранiше міжнародна група британських і американських вчених з Королівського коледжу в Лондоні провела серію досліджень, у результаті яких зуміла з'ясувати, що здатне поліпшити неспокійний сон дитини у віці до півроку.

Вчені розповіли, що перша тверда їжа позитивно впливає на загальний стан малюка. Грудного молока в якийсь момент стає недостатньо, і додавання в раціон твердих продуктів позитивно позначиться на загальному самопочутті дитини. Малюк буде швидше насититися, а значить і міцніше спати.

Нагадаємо, у смеха малюків більше спільного зі сміхом шимпанзе, ніж зі сміхом дорослої людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ляпаси та інші види тілесного покарання можуть завдати серйозної шкоди психологічному благополуччю дитини.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.