Єгипетська цариця Клеопатра стала легендою ще за життя. У історії її описували як жінку неймовірної краси, харизми і чарівності. Цариця не хотіла старіти і робила все, щоб зберегти свою молодість. У цьому їй допомагали її власні омолоджуючі винаходи, багато з яких не втрачають актуальності й донині. Повідомляє Clutch.

В умовах спекотного клімату шкіра єгиптянок була дуже сухою. Але Клеопатра знайшла рішення молочні ванни. За словами Гіппократа, для прийняття ванни Клеопатра використовувала молоко 700 ослиць.

Як відомо, молоко містить молочну кислоту, яка корисна для організму і використовується для догляду за тілом в якості м'якого пілінгу шкіри.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Варто також відзначити, що в молочній ванні кровообіг стимулюється, а клітини шкіри збагачуються мінеральними і живильними речовинами.

Це призводить до стимуляції метаболічних процесів, включаючи жировий обмін. Саме тому ванна Клеопатри є надзвичайно корисною процедурою для людей, які бажають позбутися від зайвих сантиметрів на талії.

Але ванна Клеопатри – це не тільки молоко, до складу наповнювача входили не менш дієві компоненти:

  • мед;
  • оливкова олія;
  • пелюстки троянд або рожеве масло жасмин, сандалове дерево, морську сіль, яка буде сприяти очищенню шкіри та інші корисні інгредієнти.

Особливо цінний такий комплексний підхід для сухої чутливої шкіри. Ефект подібних процедур було підтверджено сучасними дослідженнями: люди, які регулярно приймають ванни з молоком і медом на 90% виглядали молодше іншої піддослідної групи, що приймає звичайну ванну.

Рецепт цієї чарівної процедури настільки простий, наскільки дієвий: у теплу воду додається підігріте молоко хорошої жирності, бажано домашнє, дві столові ложки меду і інші компоненти, залежно від типу шкіри.

Літра молока може бути недостатньо, цей варіант розглядається, як економ. Чим більша частина молока присутня в ємності, тим ефективніший вплив на шкіру.

Перебувати у ванній потрібно не менше 20 хвилин. Кратність застосування – не менше двох разів на тиждень.

Як свідчать відгуки, стійкий результат з'являється після регулярного проведення маніпуляції в домашніх умовах протягом півроку. Рецепт можна вдосконалювати, порадившись з косметологом, враховуючи особливості шкірного покриву.

Негативний вплив такої ванни загрожує людям з алергією на її компоненти, а також з пошкодженнями шкіри.

Також ванну Клеопатри не рекомендується приймати вагітним.

Проводити такі релаксуючі процедури рекомендується не раніше, ніж через дві години після їжі і не пізніше, ніж за півгодини до прийому їжі.

Нагадаємо, знамениті красуні, які виглядають прекрасно без пластики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці зіркові мами виглядають чудово без грама косметики.

Також "Знай.uа" писав, секрети краси прекрасної імператриці Сіссі.