Собаки можуть поліпшити якість сну жінок.

До такого висновку прийшли дослідники з Коледжу Канізіуса після опитування 962 жінок, які зізналися, що сон з собакою збільшує почуття комфорту, повідомляє Daily Mail.

Крім цього, жінки, які сплять з собаками, лягають спати до півночі, висипаються і встають раніше.

Слід зазначити, що симбіотичні відносини між людьми і собаками тривають вже багато тисяч років. Сучасні домашні вихованці здавна прибивалися до наших селах і хатах.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Собаки считатаются ієрархічними тваринами, яких ми змогли приручити. Тому вони розглядають нас в якість ватажків і згодні захищати і полювати для нас.

В недавньому дослідження вчені навіть виявили явню хімічну взаємодія між людьми і собаками.

Коли ми дивимося в очі наших вихованців в мозку виділяється "гормон любові", окситоцин, який відповідає за прихильність і довіру.

Аналогічний ефект спостерігається у собак, які дивляться в очі своего власника, рівень окситоцину у них збільшується на 130 %.

Окситоцин — нейротрансміттер, який впливає на людей і дарує теплі почуття, коли ми дивимося на об'єкт наших прихильностей, дітей або улюблених вихованців.

Дослідження показали, що коли жінки і чоловіки дивляться на своїх собак, їх рівні окситоцину підвищуються на 300 %.

І хоча домашні вихованці можуть часом заважати здоровому сну, опитування показали, що жінки, які засинають в обнімку з собакою, частіше відчувають себе відпочившими ніж ті, хто спали з кішкою або іншою людиною будь-якої статі.

Також слід зазначити, що 7 % опитаних зізналися, що їм спитися найкраще в повній самоті.

Цікавий науковий факт — ловниковий запас деяких собак складає 300 слів, а це дорівнює рівню трирічної дитини.

Крім цього, собаки здатні не тільки радіти або сумувати, але і прикидатися, обманювати і ухилятися від нелюбимих процедур

Нагадаємо, музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідник в області сну Пол Келлі (Paul Kelley) пропонує перенести початок робочого дня на 10 ранку.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.