Так звані "поштовхи" дитинки, які відчуває матуся під час вагітності, дозволяють малюкові "зробити карту" свого організму і в підсумку допоможуть йому у вивченні навколишнього світу.

Про це стало відомо завдяки дослідженням вчених з Університетського коледжу та Госпіталю університетського коледжу Лондона, яке опубліковано в науковому журналі Scientific Reports.

Фахівці вивчили мозкові хвилі, вироблені в моменти, коли новонароджені діти рухають кінцівками під час фази швидкого сну. Вчені з'ясували, що швидкі мозкові хвилі та їх закономірність, що спостерігаються у новонароджених, які відбуваються у відповідній півкулі.

Наприклад, під час руху правої руки дитини мозкові хвилі "загоряються" в лівій півкулі мозку, яка обробляє дотик правої руки. У недоношених дітей, які в цьому віці, по ідеї, повинні перебувати в утробі, ці мозкові хвилі найбільші.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це відкриття припускає, що внутрішньоутробні стусани на пізніх стадіях вагітності — під час третього семестру — допомагають розвивати області мозку, що відповідають за чутливість і те, як дитина починає усвідомлювати своє тіло.

Варто нагадати, що в 2017 році було зафіксовано понад 159 тис. нових випадків ВІЛ у Європі, з яких 104 тис. – в Росії. Про це йдеться в доповіді Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я. Високі показники рівня зараження ВІЛ зафіксовано також в Україні (37 випадків на 100 тис. осіб), Білорусі (26,1) та Республіці Молдова (20,6). Найнижчий рівень ВІЛ в Боснії і Герцеговині (0,3), Словаччини (1,3) і Словенії (1,9).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що батьки часом бездумно вимовляють фрази, які надовго відкладаються і шкодять дитячій психіці. Одні слова носять деструктивний характер, але є і вирази, які допомагають дитині стати впевненіше в собі, розкрити потенціал. Довірчі відносини і високий рівень самосвідомості, в тому числі можна побудувати за допомогою корисних фраз. Їх дитина має чути якомога частіше.

Нагадаємо, Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками 2018: історія та традиції.

Як повідомляв Знай.uа як народжували в Стародавньому Єгипті: знайдено останки, які пролили світло на історію виживаності.

Знай.uа писав, бебі-бум хто зі знаменитостей пізнав радість материнства в 2018 році.