Найчастіше ми пов'язуємо збільшення у вазі з малорухливим способом життя і переїданням. Але, іноді дотримуючись всіх правил здорового харчування ми все одно продовжуємо набирати вагу. Чому так відбувається? Передає Clutch.

Гормональний дисбаланс

Нерегулярний менструальний цикл, висипання на шкірі, зайва пітливість – симптоми гормонального дисбалансу. Якщо ваше тіло виробляє занадто багато тестостерону ви будете додавати у вазі. Якщо ти помітила у себе перераховані симптоми, краще звернутися до лікаря-ендокринолога.

Щитовидна залоза

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Коли йде збій у роботі щитовидної залози відбувається затримка рідини в організмі. Якщо ти раптом почала набирати вагу у першу чергу варто перевірити саме цей орган.

Недолік або надлишок сну

Сон – дуже важлива складова здорового тіла. Навіть якщо ти спиш кожен день по 7 годин організм все одно відчуває недолік відпочинку. Спробуй лягати на півгодини раніше, перед цим відключивши усі гаджети.

схуднення
схуднення

Сповільнений обмін речовин

Одна з найпоширеніших причин зайвої ваги – їжа, яка повільно перетравлюється. У такому випадку потрібно допомогти організму і прискорити метаболізм. Пий більше води, їж 5-6 разів на день маленькими порціями, не пропускай сніданок і включи до раціону продукти, які сприяють поліпшенню травлення.

Депресія, стрес

Люди часто "заїдають" стреси та депресії, можливо, тобі краще звернутися з психологічними проблемами до лікаря.

Кетогенна дієта
Кетогенна дієта

Синдром Іценко-Кушинга

Це рідкісне захворювання провокує накопичення жиру переважно в області живота. У цьому випадку, збільшення ваги відбуватися різко і у великій кількості.

Нагадаємо, дослідники прийшли до висновку, що насичені жири збуджують апетит. А це при тому, що їх давно реабілітували і визнали безпечними для талії.

Раніше Знай.ua повідомляв, індійські вчені назвали найбільш ефективну і безпечну дієту, яка бореться із зайвою вагою.

Також Знай.ua писав, креативний блогер показала, як змінювалися стандарти жіночої краси у різні епохи.