Регулярні заняття малюванням покращують когнітивні здібності молодих і літніх людей.

Дослідники з Університету Ватерлоо виявили, що це найкращий метод для тренування пам'яті в порівнянні з веденням щоденників або звичайного споглядання зображення, повідомляє Medical Xpress.

У рамках серії досліджень вчені попросили як молодих, так і літніх людей випробувати різні техніки запам'ятовування, а потім перевірили їх пам'ять.

Дослідники вважають, що малювання призвело до поліпшення пам'яті, тому що включало в себе безліч способів подання інформації візуально, просторово, вербально, семантично.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Слід зазначити, що не настільки важлива техніка малювання, а сам процес.

"Малюнок покращує показники пам'яті у людей будь-якого віку, а простота методики означає, що її можна використовувати в багатьох ситуаціях", — заявила дослідниця Мира Фернандес (Myra Fernandes).

У дослідженні взяли участь люди молодого та похилого віку. Психологи перераховували набір слів, а потім через деякий час просили людей написати або намалювати те, що було сказано. Обидві вікові категорії продемонстрували високі навички запам'ятовування, коли використовували малюнок, а не письмо.

Слід зазначити, що запам'ятовування нової інформації зазвичай знижується в міру старіння людей через погіршення роботи структур мозку, задіяних в пам'яті: гіпокамп і лобові частки.

"Результати нашого дослідження мають важливе значення та допоможуть пацієнтам з деменцією зберігати цінні спогади протягом усього розвитку їх хвороби", — заявляє професор Меліса Мід (Melissa Meade).

Нагадаємо, чим довше триває шлюб, тим менша кількість сварок і більше гумору в відносинах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", спосіб мислення у чоловіків і жінок дійсно розрізняється.

Також "Знай.uа" писав, що будь-який повторюваний плейлист рано чи пізно починає дратувати, але, на думку деяких музичних психологів, різдвяні мелодії можуть ще й нашкодити.