Медики запропонували нову методику, яка поєднує в собі діагностику, лікування та профілактику прихованих грибкових інфекцій.

Інноваційна технологія, розроблена у Центрі медичної мікології при Абердинському університеті, передбачає клонування антитіл, отриманих з організму людей, які вже вилікувалися від грибка Candida, повідомляє журнал Nature Communications.

Команда дослідників запропонувала використовувати клоновані білкові сполуки для успішного захисту від інфекцій Candida — грибка, який щорічно викликає молочницю у понад ста мільйонів жінок по всьому світу.

"Наше дослідження — величезний крок у використанні аналогічних підходів, заснованих на антитіл, для боротьби з грибковими інфекціями. Завдяки створенню MycoBiologic, ми спеціалізуємося на поліпшення результатів лікування пацієнтів, що страждають небезпечними для життя грибковими інфекціями", — заявила провідний автор дослідження доктор Фіона Рудкін (Fiona Rudkin).

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На думку лікарів, проблема грибкових інфекцій полягає в тому, що їх важко виявити, і кожен день, коли ми не можемо діагностувати серйозну грибкову інфекцію, шанси на лікування зменшуються.

Нове дослідження, на думку фахівців,наближає нас на крок ближче до того дня, коли ми зможемо використовувати антитіла, що виробляються організмом людини, для діагностики і лікування грибкових інфекцій.

Слід зазначити, що незважаючи на зусилля громадського здоров'я, багато людей заражаються грибковими інфекціями в крові і можуть померти, навіть якщо захворювання ідентифікувати і лікувати протигрибковими препаратами.

Проблема в тому, що нинішні методи лікування часто неефективні самі по собі, а інфекції, стають все більш стійкими до лікування з допомогою деяких протигрибкових препаратів першої лінії.

Нагадаємо, вчені відкрили полювання на супербактерій.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.