Надмірне вживання енергетичних напоїв призводить до проблем із серцем.

Експерти попереджають, що кофеїнові "енергетики" негативно впливають на статистику серцевих захворювань серед населення, повідомляє Daily Mail.

Всього один енергетичний напій в день може викликати аритмію, яка збільшує ризик возникновенич інфаркту в п'ять разів.

Останні дані Британського фонду серця показали, що всього за рік кількість людей з діагнозом фібриляція передсердь зросла майже на 5 %: у 2017/2018 роках це захворювання діагностували у 1 324 067 осіб, що майже на 60 000 чоловік більше, ніж у попередньому році.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вважається, що надмірне вживання кофеїну різко збільшує кількість кальцію, що виділяється в клітинах серця, і призводить до аритмії.

У числі інших причин також вказують вірусні захворювання, алкоголь, тютюн, порушення постави, фізичні вправи, напої, що містять кофеїн, деякі безрецептурні і прописані ліки, а також заборонені рекреаційні препарати.

Молоді люди, що поєднують енергетичні напої з алкоголем і курінням, можуть піддаватися високому ризику виникнення аритмії, пов'язаної зі стимуляцією, на відміну від проблем з серцевим ритмом у літніх людей.

Слід зазначити, що у 250 мл типового енергетичного напою міститься 80 мг кофеїну на літр — вдвічі більше, ніж у звичайному кофеиновом напій, але стільки ж, скільки і у 60 мл еспрессо.

Експерти попереджають, що додавання великої кількості цукру в енергетичні напої може бути причиною аритмії.

Якщо ви відчуєте тремтіння або трепет після того, як вип'єте кави або "енергетик", то вам краще зменшити дозу спожитого кофеїну.

Нагадаємо, всього одна порція енергетичного напою має серйозні негативні наслідки на функції кровоносних судин.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що якщо ви не уявляєте своє життя без цукру, то у нас для вас погані новини.