Бетулін, що міститься в березовій корі, прискорює загоєння ран і опіків.

Команда вчених з Центру пластичної хірургії опіків Сент-Ендрюс запропонували новий метод прискореного зцілення різних пошкоджень шкіри, повідомляє Daily Mail.

Вчені розробили гель на основі екстракту бетуліна і протестували його на 57 пацієнтів з опіковими пораненнями, загоєння яких зазвичай займає не менше трьох тижнів.

Ушкодження були отримані за два дні до початку випробування внаслідок пожежі або дотику до гарячих предметів

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Кожен пацієнт завдавав берестяній гель на одну половину рани, а стандартний гель на іншу не рідше одного разу в два дні, поки шкіра не заживе.

Виявилося, що інноваційний гель прискорив загоєння ран у 86 % учасників експерименту порівняно з звичайним гелем, використовуваним для лікування опіків.

Гель під назвою Oleogel-S10 виробляється німецької фармацевтичною компанією Birken AG, яка в даний час належить Amryt Pharma.

На фото зверху донизу: через 3 і 12 місяців використання гелю

Гель вже схвалений у Європі для використання в лікуванні часткових поранень у дорослих. У ближайщем майбутньому засіб має отримати схвалення від регулюючих інстанцій США та Австралії.

Ранні випробування також показали, що гель прискорює загоєння ран у пацієнтів, яким вирізали ділянки шкіри для хірургічних операцій по пересадці.

Вчені працюють над створенням рецептурного препарату для лікування булезного епідермоліза — рідкісного спадкового захворювання шкіри, що приводить до тонкощі шкіри і появи пухирів.

За словами авторів, зараз для лікування цього захворювання, а також ран від опіків, існують дуже обмежені можливості.

Ліки надійдуть в аптеки Європи і Великобританії до кінця 2019 року.

Нагадаємо, швейцарські вчені розробили гель, який допомагає вилікувати травми хрящів і менісків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.