Правильний режим сну у дітей сприяє підтримці здорової ваги в підлітковому віці.

До такого висновку прийшли американські дослідники після аналізу показників здоров'я близько 2 2000 дітей з 20 міст, повідомляє Medical Xpress.

Третина з них, за словами їхніх матерів, дотримувалися правильного режиму сну з урахуванням їх віку від 5 до 9 років.

Як показали порівняльні дані, що діти, які в дев'ять років, лягали в різний час, найчастіше мали проблеми зі сном і вагою у віці 15 років.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Батьківські практики в дитинстві впливають на фізичне здоров'я і індекс маси тіла в підлітковому віці", — заявив співавтор дослідження Орфей Бакстон (Orfeu Buxton).

Отримані дані підкреслюють важливість освіти батьків про час, проведений дітьми в ліжку.

Час сну має визначатися декількома факторами. На думку дослідників, батьки повинні враховувати, скільки часу дитина проводить у школі, скільки часу потрібно для того, щоб дістатися до неї, і час початку уроків.

Слід відзначати, гігієна сну набирає популярність серед батьків.

Дослідження показали, що діти, які не висипаються, з більшою ймовірністю будуть мати проблеми в школі і будуть розвиватися повільніше.

Американська академія медицини сну склала рекомендації, скільки годин в день повинні спати діти різної вікової категорії:

"Такі методи гігієни сну особливо рекомендуються для дітей молодшого віку та дітей шкільного віку: регулярний сон, читання перед сном, затишна спальня і так далі", — заявляє автор дослідження Хол.

Проте експерти відзначили, щоб з'ясувати вплив деяких факторів (наприклад, кофеїну) на гігієну і якість сну необхідно провести додаткові дослідження.

Нагадаємо, нестача сну провокує бажання харчуватися джанк-фудом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.