Третиноїн входить до складу потужних кремів, які багато експертів вважають золотим стандартом для боротьби з старінням.

Але наскільки корисно цей засіб і може представляти загрозу? Перед тим, як кинутися шукати креми на основі третіноїну, пропонуємо ознайомитися з думками експертів з Health.

Третиноїн є однією з небагатьох різновидів ретиноїді — клас хімічних сполук, які є вітамінами А чи хімічно пов'язані з ним.

Retin-A вважається фірмової версією третиноїну, але існують і інші — Altreno.

Препарат використовує прискорений процес видалення відмерлих клітин шкіри і підтримує чистоту часу, що допомагає запобігти запальні процеси акне.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

За словами деяких експертів, третиноїн — натуральний ексфоліант, який покращує текстуру шкіри, допомагає освітлити темні плями і позбавитися від гіперпігментації, викликаної сонячними ушкодженнями.

Проте, як і будь-який засіб, у кремів на основі третиноїну є побічні ефекти.

В першу чергу, засіб протипоказано вагітним жінкам, оскільки третиноїн може призвести до вродженими вадами у плода.

Багато людей, що використовують креми на його основі, скаржаться, на побічні ефекти: сухість, почервоніння і роздратування.

Проте дослідники запевняють, що такі симптоми спостерігаються лише в перший час. Шкіра повинна адаптуватися протягом двох-чотирьох тижнів

Ретинол і ретиноїди також підвищують чутливість шкіри до сонячних променів, тому дуже важливо наносити сонцезахисний крем кожен день, коли ви використовуєте третиноїн.

Тому, в залежності від типу шкіри, класифікований дерматолог може порекомендувати вам почати з ретинолу, а потім підбере вам зручний засіб для боротьби з прищами і зморшками.

Нагадаємо, зволожуючі креми можуть містити речовини, які легко спалахують.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне захоплення зволожуючими кремами може нашкодити шкірі взимку.