Міжнародна команда дослідників опублікувала доповідь, присвячений новому раціону харчування, який, як вони вважають, покращить здоров'я людства і стабілізує продовольче виробництво в усьому світі.

Автори стверджують, що здорове харчування населення, яке досягне 10 мільярдів людей до 2050 року, неможливо без зміни дієти, поліпшення виробництва та скорочення харчових відходів, повідомляє The Lancet.

Комісія EAT-Lancet — це трирічний проект, в якому беруть участь 37 експертів з 16 країн, що працюють в області охорони здоров'я, харчування, екології, продовольчих систем, економіки і політичного управління.

Дослідники пропонують раціон харчування, що складається з різноманітних рослинних продуктів, з низьким вмістом тваринних продуктів, продуктів високого ступеня переробки, а також ненасичених жирів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У доповіді говориться, що виробництво продовольства також виходить за межі планетарних меж, що веде до зміни клімату, втрати біорізноманіття, забруднення навколишнього середовища внаслідок надмірного застосування азотних і фосфорних добрив і нестійким змін у водо - і землекористування.

Все, тому що харчування людини нерозривно пов'язане з особливостями навколишнього середовища. Однак нинішні раціони харчування виштовхують Землю за межі її планетарних меж, викликаючи при цьому погіршення здоров'я. Це піддає небезпеки як людей, так і планету.

Автори підкреслюють необхідність безпрецедентного глобального співробітництва і прихильності поряд з негайними змінами, такими як переорієнтація сільського господарства на виробництво різних культур, багатих поживними речовинами, та удосконалення управління землекористуванням і використанням океану.

Нагадаємо, що потрібно знати про OMAD-дієту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.