Сповивання новонароджених дітей все частіше стає пережитком минулого. Прихильники ж традиційних методів запевняють, що з ним дитина стає спокійнішою, довше спить і не може травмувати сам себе.

Сучасні ж фахівці запевняють, що не потрібно обмежувати навіть новонародженого малюка в рухах, адже йому необхідна свобода і дитина сама знає, в якому положенні йому зручніше.

Фахівці Американської академії педіатрії проведи дослідження, які показали значне поширення діагнозу дисплазія та підозр на цей недуг у тих дітей, які піддавалися тугому сповиванню з моменту народження. Навіть при легких формах проблеми, у майбутньому можуть виникнути істотні відхилення в розвитку і функціонуванні суглобів, переважно ніг. Серед дітей, яких не сповивали, така проблема поширена набагато рідше, плюс до цього ці діти більш розвинені у фізичному плані і більш гнучкі.

Крім того, вчені встановили зв'язок між сповиванням і розумовими здібностями людини. Так, діти, які завдяки свободі рухів, могли пізнавати світ через різноманітність тактильних відчуттів були більш розвиненими в майбутньому.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зрозуміло, що дитина не весь час знаходиться в пелюшках, але все ж досить довго для того, щоб зменшити можливість пізнання навколишнього простору. Втрачається значний час для розвитку за допомогою саме тактильних відчуттів, що дуже важливо на перших місяцях життя.

Нагадаємо, наркоманів запропонували лікувати текстовими вправами. Текстові вправи підвищують відчуття щастя у людей із залежністю до психоактивних речовин.

Як повідомляв Знай. ua, Болезнь Альцгеймера будуть лікувати на клітинному рівні. Проти недоумства знайшли нову зброю.

Знай. ua писав, що медексперти вказали на "тихого вбивці" печінки. Хронічну хворобу печінки недарма називають тихим убивцею.