Буквально пару годин тому ти відпрацював всі підходи своєї тренувальної програми і раптом захворів.

Що ж робити в такому випадку? Вибрати постільний режим або ходити в спортзал як ні в чому не бувало?

Есперти з журналу Medical Xpress запропонували кілька рекомендацій для тих, хто не може жити без тренувань:

Слухай своє тіло

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Нежить, чхання або легкий кашель навряд чи зашкодять твоєму звичному способу життя. Прислухайся до свого тіла і відштовхуйся від тяжкості симптомів.

Якщо виникли жар, нудота, головні болі або діарея, то доведеться на якийсь час забути про тренування. Часто деякі вправи можуть погіршити ситуацію або навіть викликати ускладнення.

Тому не завадить проконсультуватися у лікаря.

Вибери інші вправи

Низькоінтенсивні тренування, в числі яких спортивна ходьба, плавання, їзда на велосипеді і йога — відмінний спосіб продовжувати заняття спортом, не навантажуючи зайвий раз організм.

Пауерліфтинг, спринт, командні види спорту і тренування при екстремальних температурах навпаки можуть вимотати твоє тіло і завдати більше шкоди у довгостроковій перспективі. З цієї причини намагайся займатися не довше 35-40 хвилин в день.

Доведеться потерпіти

Якщо у тебе застуда або грип, висока ймовірність, що симптоми не відстануть певний проміжок часу.

Іноді до повного одужання доведеться почекати до 10 днів, іноді довше.

Для успішного відновлення організму і мінімального порушення нормального життя експерти рекомендують не займатися фізичними вправами, коли симптоми помітно погіршуються.

Як тільки підеш на поправку, то можна поступово повертатися до тренувань, і незабаром твоє спортивне життя повернеться у звичне русло.

Нагадаємо, заняття спортом три рази в тиждень омолоджують мозок на десять років.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Лейпцігського університету в Німеччині визначили типи фізичних вправ, які уповільнюють процеси біологічного старіння.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.