Споживання йогурту та інших молочних продуктів покращує кардіометаболічний профіль людини.

Дослідження Джорджіни Криштон (Georgina Crichton), Олівії Богуки (Olivia Bogucki) і Меррілла Еліас (Merrill Elias), опубліковане в International Dairy Journal, вивчило взаємозв'язок між молочною продукцією, а також моделями харчування, фізіологічними вимірами (індекс маси тіла, окружність талії, кров'яний тиск, рівень глюкози і холестерину) і спосіб життя (куріння, фізична активність).

Професор Криштон і її колеги виявили, що учасники дослідження, які повідомляли про більш регулярне вживання йогурту, також споживають більше фруктів, овочів, горіхів і риби і менше солодощів, солодкої соди і алкоголю.

Як показав аналіз, добровольці мали більш низький рівень глюкози в плазмі крові натще і менший обсяг талії. Вони також курили менше сигарет і частіше займалися фізичною активністю. Крім того, у цих учасників було менше шансів на метаболічний синдром абдомінального ожиріння.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Слід зазначити, що інше дослідження показало: сири, в числі яких чеддер, стілтон і брі, допомагають запобігти розвитку серцевих захворювань.

Медики проаналізували дані сотні учасників за 25-річний період і заперечили твердження, що сир блокує артерії людини і збільшує ризик виникнення серцевого нападу, тому що містить насичений жир.

Згідно з новими даними, ферментовані молочні продукти позитивно впливають на рівень холестерину. І навпаки — дуже високий рівень споживання неферментованих молочних продуктів (морозиво і масло) провокує підвищений ризик.

У науковій роботі взяли участь 2000 добровольців. Їх дієтичні звички оцінювалися на початку дослідження у період з 1984 по 1989 роки, а потім тривали в середньому 20 років.

Нагадаємо, британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", є 6 причин полюбити морську капусту.

Також "Знай.uа" писав, про лікувальні властивості літніх і осінніх ягід