Діти, які годинами грають на телефонах, планшетах або ігрових приставках, частіше страждають від нестачі сну.

Дослідження Державного університету Сан-Дієго показало, що молоді люди у віці до десяти років, які проводили чотири або більше годин в гаджетах, в два рази частіше недосипають, повідомляє Daily Mail.

Для перевірки впливу портативних і стаціонарних електронних пристроїв вчені проаналізували результати Національного обстеження дитячого здоров'я 2016 року, проведеного Бюро перепису населення США.

Опитування зачепило вихователів 43 755 здорових дітей у віці до 17 років. Питання включали наступні: як часто підлітки сидять за комп'ютером, телефонами, відеоіграми або іншими електронними пристроями в будні дні.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відповіді варіювалися від менш, ніж однієї години до більш, ніж чотирьох. Доглядачів також запитали, скільки триває нічний сон дитини.

Результати показали, що молоді люди, які проводять більше часу, дивлячись на екрани, менше сплять. І це особливо стосується мобільних гаджетів.

Слід зазначити, що висновки дослідження збереглися навіть після того, як сомнологи врахували дані по тривозі, депресії, рівню активності та індексу маси тіла учасників.

Діти у віці від 11 до 13 років, які користуються гаджетами протягом чотирьох або більше годин на день, на 57 % більше схильні до ризику недосипання порівняно з 44 % осіб у віці від 14 до 17 років.

За словами дослідників, діти і підлітки можуть також таємно дивитися відеоматеріали "високої якості", наприклад жорстокі або сексуальні ролики.

Невеликі розміри екранів портативних пристроїв також призводить до того, що діти тримають їх ближче до лиця.

Телефони та планшети випромінюють синій світло, яке пригнічує вироблення мелатоніну — "гормону сну".

Дослідники вважають, що майбутні дослідження повинні визначити точний час доби, коли портативні електронні пристрої завдають шкоди

Нагадаємо, правильний режим сну у дітей сприяє підтримці здорової ваги в підлітковому віці.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Також "Знай.uа" писав, нестача сну провокує бажання харчуватися джанк-фудом.