Суп на "перше" - це одне з головних правил харчування, які заклали нам в голови ще в радянські часи. Нібито, рідкі страви набагато корисніші і допомагають у травленні. Дієтолог Світлана Ніколаєнко розвіяла цей міф, передає replyua.net.

За словами Ніколаєнко, їсти суп - це чисто радянська традиція. У той час люди часто працювали фізично і сильно втомлювалися, а рідкий суп добре заповнює шлунок і приглушує голод.

Дієтолог заявила, що суп не такий вже ідеальний прийом їжі, як думали наші бабусі. Овочі і м'ясо, які в ньому містяться, корисніше вживати в іншому вигляді. Деякі навіть відчувають дискомфорт після того, як поїдять, тому що вода з супу розбавляє шлунковий сік.

Якщо підсумувати, то суп - це не те, що обов'язково повинно бути у вашому раціоні, але це більш-менш здоровий і дешевий спосіб насититися.

Раніше повідомлялося, що пізній вечеря перед сном виявився не настільки шкідливою, як вважалося раніше.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Дієтологи довгий час рекомендували не вечеряти за дві години до сну, щоб рівень цукру в крові залишився на колишньому рівні. Однак японські дослідники у своїй останній науковій роботі спростували це твердження, повідомляє Daily Mail.

Експерти з Університету Окаяма протягом трьох років відстежували показники 1573 здорових дорослих: зокрема, прийом їжі, режим сну та регулярно брали аналізи крові.

Більшість учасників намагалися вечеряти за дві години до сну, але 16 % чоловіків і 8 % жінок не особливо дбали про тимчасовий період.

Коли дослідники вивчили результати аналізу крові, то виявили, що час, протягом якого люди їли, не вплинув на їх рівень цукру в крові, відомий як HbA1c.

Вага, кров'яний тиск, фізичні вправи, куріння і питво зробили набагато більший вплив на рівень цукру в крові, ніж час, що залишився між їжею і сном.

Нагадаємо, ківі здатний завдати більше шкоди, ніж користі.

Раніше Знай.ua повідомляв, екперти запропонували альтернативну систему харчування, яка допоможе врятувати планету.

Також Знай.ua писав, чому не можна пити газовані напої.