Команда дослідників з Ратгерського університету виявила специфічний ген раку простати.

Результати їх дослідження можуть призвести до розробки нових методів онкотерапії, повідомляють учені в своїй статті для Nature Communications.

Ген під назвою NSD2 виявили завдяки комп'ютерному алгоритму, котрий розробили для визначення найбільш актуальних генів раку у людини, проте який тестувався на мишачої моделі.

Рак простати

Дослідники змогли відключити ген в пухлинних клітинах мишей, що значно зменшило поширення ракових клітин.

Популярні новини зараз
Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

"В даний час, коли у пацієнта діагностується рак простати, лікарі можуть визначити, наскільки поширена пухлина, але не як вона буде поширюватися. Якщо ми зможемо визначити, чи може рак пацієнта поширитися на момент постановки діагнозу, ми зможемо почати цілеспрямоване лікування, як можна швидше, щоб зменшити ймовірність поширення хвороби", — стверджує провідна авторка дослідження Антоніна Митрофанова.

Авторка дослідження Антоніна Митрофанова

Доктор Митрофанова і її співробітники вже у пошуках потенційного препарат для лікування NSD2. Тим часом автори закликають, щоб лікарі якомога скоріше почали проводити скринінг на наявність NSD2, щоб прискорити лікування пацієнтів з підвищеним ризиком захворювання спеціальними препаратами.

За словами вчених, незважаючи на те, що алгоритм, використаний у дослідженні, розроблено для пошуку раку простати, його можна застосовувати більш широко для вивчення інших видів онкології.

Слід зазначити, що згідно з даними Американського онкологічного товариства, рак простати є другою за поширеністю причиною смертності від цієї хвороби.

Стадії раку простати

Нагадаємо, ін'єкції етанолу через пряму кишку зменшують простату на третину і знімають тиск на сечовий міхур і пеніс.

Як повідомляв портал "Знай.uа" чоловіки, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

Також "Знай.uа" писав, як здорові клітини передміхурової залози перетворюються в ракові.